No image

Japán – magyar szemmel

Nánási Anita
2 hónapja 0 komment
Megosztás:

Tokiói pillanatok címmel nyílt kiállítás Erdős Attila fotóiból Nyíregyházán június 7-én, pénteken a Pál Gyula teremben. A tárlat a japán emberek hétköznapjaiba enged bepillantást.

A kiállítás megnyitója előtt pár perccel beszélgettünk Erdős Attilával, aki szerény szabadkozással csupán "hobbi-fotográfusnak" nevezi magát, pedig képei igazi szenvedélyről árulkodnak. Munkája során - mely egy külügyi külszolgálat volt, a magyar nagykövetségen dolgozott - több mint tíz évet élt Tokióban.

– A fotózással körülbelül hét évvel ezelőtt kezdtem el komolyabban foglalkozni – mondta el Erdős Attila. – A képeimmel megpróbáltam olyan szemszögből megmutatni Tokiót, melyet egy-két hetes út során nem biztos, hogy észre lehet venni.

Hozzátette: az évek alatt a nagyváros legforgalmasabb útkereszteződéseit és legeldugottabb pontjait is lencsevégre kapta. Amikor hazatért Magyarországra, Gulyás Miklós fotográfus segítségével állította össze a kiállítás anyagát.

Erdős Attila egyik képe, amely a nyüzsgő Tokió forgatagában álló, sárga ruhás szerzetest ábrázol, 2015-ben Takamado herceg emlékdíjat kapott egy fotópályázaton. Mikor a kedvenceiről kérdeztük, (érthető okokból) egyértelműen ezt a felvételt nevezte meg, de kiemelte a fiatal, cosplay-jelmezes japán lányokról készült fotót is, többnyire erre figyelnek fel leginkább az érdeklődők is.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?