No image

Karneváli ritmusokkal készül a Debrecen Big Band

Kiss Dóra
6 hónapja 0 komment
Megosztás:

Hatalmas tánckarral lép fel idén a Debrecen Big Band a Virágkarneválon.

Gőzerővel készül a Debrecen Big Band az augusztusi koncertjeire, hiszen most szombaton, augusztus 3-án a Nyírbátori Fúvószenei Találkozón lépnek fel, ahol „Karneváli swing” címmel adnak műsort Gájer Bálinttal, augusztus 14-én pedig a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon a Bon Bonnal kiegészülve nyitják meg a karneváli hetet. A debreceni születésű Szolnoki Péterrel már évek óta dolgozik a zenekar, azonban a mostani koncert eddig még nem volt hallható.
– Ahogy most a szabadtéri színpadon megszólal a koncert, ilyen még nem volt, hiszen Szolnoki Péter a társával, Török Tamással együtt csatlakozik hozzánk. Az első részben bigband-számok lesznek hallhatók, a virágkarneválhoz kapcsolódóan latinos ritmusokat idézünk meg, ehhez csatlakozik majd a Valcer Táncstúdió is. A koncert második felében bon-bonos számokat játszunk swinges átiratokban – tudtuk meg Daróczi Lászlótól, a zenekar vezetőjétől.

150 táncossal

Debrecen Big Band néven 2010 óta működik a zenekar, tagjai között főként debreceni és debreceni kötődésű, de püspökladányi, szerencsi, kisújszállási és erdélyi zenészek is találhatók. A csapat évek óta szerepel a Virágkarneválon, így ezúttal is vonulnak a cívisváros nagyszabású, augusztus 20-ai rendezvényén.
– Én 40 évvel ezelőtt vonultam először a virágkarneválon, még annak idején Fejes Marci bácsival együtt, a Püspökladányi Fúvós zenekar színeiben, utána még néhány alkalommal volt szerencsém többfajta formációval is szerepelni – nosztalgiázott a zenekar vezetője.
Ebben az évben a Valcer Táncstúdió táncosait kíséri a Debrecen Big Band, ez a felállás sem ismeretlen számukra.
– Kicsit nosztalgiázunk is, mert a Valcerrel már korábban is voltunk együtt. Ezen a virágkarneválon azt fogjuk előadni, ami mi vagyunk. Bigband-zenét fogunk játszani, klasszikus előadással, swinges ritmusokkal készülünk, ebben segítségünkre lesz Majsai Gábor, a swing nagykövete is – beszélt a karneváli műsorról Daróczi László.

Próba Püspökladányban (Fotó: Nagy Dóra)


Az élmény kárpótol

Húsz tagot számlál a zenekar, a karneválon azonban barátaik is hangszert ragadnak, így 35 főre egészülnek ki, amire szükség is van, hiszen olyan hangerőn kell zenélni, mely a Valcer Táncstúdió 150 táncosát átjátssza.
– Fizikailag megterhelő a vonulás, de nagy élmény számunkra ekkora közönség előtt játszani. Az ember ilyenkor elfelejt minden fizikai fáradtságot, az élmény s a felénk áradó szeretet mindenért kárpótol bennünket. A srácok tavaly, amikor abbahagytuk az előző virágkarnevált, már mondták, hogy jövőre is jövünk. Szóval ilyen a virágkarnevál, az embernek van egy olyan érzése, hogy ide jönni kell megint.

Kiss Dóra

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?