No image

Kékben sétáltak az elfogadásért Debrecenben

Dóra Nagy
1 éve 0 komment
Megosztás:

Az Autizmus a Családban Debrecen Egyesülete második alkalommal rendezte meg a KÉK Sétát, amelyen az autista emberek elfogadásáért gyalogoltak a résztvevők kék lufikkal a kézben. A több, mint egyórás séta a Simonffy utcai Ifjúsági Háztól indult, és a Kölcsey Központnál ért véget, ahol a Baltazár Dezső téren engedték fel lufikat a résztvevők.

​​ A rendezvény egyik fő célja a figyelemfelkeltés mellett az, hogy az autista gyermekek az oktatási rendszeren belül részesüljenek olyan fejlesztésben, illetve terápiában, amilyet a szakemberek megítélnek nekik. Kapják meg a mindennapokban azt a segítséget, hogy szeretetteljes közegben fejlődhessenek, és váljanak majd minél önállóbb felnőttekké.

​​ – Sajnos az autizmus mivel külső jegyet nem mutat, és nehéz felismerni a tüneteit, könnyen összekeverhető a nevelési problémákkal, ezért elég nehéz a gyerekeinket elfogadtatni – nyilatkozta a hirek360.hu-nak Sipos Zsuzsanna, a rendezvény szervezője.

​​ A tömeggel együtt sétált a város katonai zenekara, és több terápiás kutya is, akik nagy segítséget nyújtanak a hétköznapokban az ilyen betegséggel együtt élő személyeknek.
​ A séta után különböző zenés programokkal várták a nagyérdeműt, ahol elsősorban az autisták csillogtatták meg a tehetségüket. Az egyik ilyen előadás az alábbi linken tekinthető meg, ahol Dezső Marci és barátai muzsikálnak a közönségnek.

​​ Hajdu Ágnes

​​

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?