No image

Képek ezernyi öltésből

Nánási Anita
3 hónapja 0 komment
Megosztás:

A hímzett faliképek kedvelőinek nyújt kikapcsolódást Oláhné Timkó Ilona kiállítása.

Nyíregyháza. Rengeteg türelmet, odafigyelést és maximalizmust igényel a gobelinhímzés, hiszen egy impozánsabb alkotás akár három hónapig is készülhet. A január 3-án, pénteken megnyitott tárlaton a saját szemükkel is meggyőződhetnek gobelinművek aprólékosságáról az érdeklődők az Alvégesi Művelődési Házban.

Széles paletta

– Hobbiból varrok gobelineket, mert nyugtató hatású és nagyon kellemes szórakozás, illetve nagyon szép látvány, amikor elkészül egy-egy alkotás. Ha ajándékba adok belőlük, mindig szívesen fogadják – mondta el Oláhné Timkó Ilona, a kiállítás anyagának készítője, aki harminc éve foglalkozik hímzéssel, a három évtized alatt már nagyon sok képet készített.

Az alkotó kérdésünkre elmondta: a legtöbb hímzésre váró képet ajándékba kapja, hiszen a szerettei és ismerősei mindannyian tudják, hogy varr, így ezzel szeretnének a kedvében járni. Ezenkívül nagyon szeret utazni, és külföldön járva mindig beszerez egy-egy képalapot, így igazi különlegességekkel is gazdagíthatja az elkészült munkák sorát. Elmondása szerint számára mindegy, hogy épp egy tájképet, egy portrét vagy esetleg egy híres festőművész alkotásának reprodukcióját készíti el: a lényeg, hogy a végeredmény szép legyen.

– A legnehezebb képem a legelső volt, mert az idős néni, aki hímezni tanított, nem magyarázta el, hogy alaposan végig kell nézni az elkészült munkát kimaradt öltések után kutatva. Emiatt több hibát is vétettem, így ezt az alkotást nem állítottam ki, de a mai napig őrzöm emléknek – tette hozzá Oláhné Timkó Ilona.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?