No image

Két keréken fittebb és szebb az élet

Nánási Anita
5 hónapja 0 komment
Megosztás:

Az idén két helyszínen, a Kossuth téren és a Bujtosi városligetben várták az érdeklődőket.

Szirénák hangjától zengett a Kossuth tér: a rendőrség, a tűzoltóság és a mentőszolgálat munkatársai percek alatt biztosították a helyszínt, majd kimentették és ellátták a karambol sérültjeit. Szerencsére mindez csak egy szimuláció volt: az európai autómentes nap nyíregyházi rendezvényén mutatták be, milyen az életmentők munkája egy balesetnél.Az autómentes napra mindkét helyszínen számos kísérőprogrammal készültek a szervezők: a szórakoztató elemeken túl a környezettudatos közlekedés fontosságára igyekeztek felhívni a figyelmet. Bringára, Nyíregyháza!-jelszóval egy kerékpáros felvonulás is elrajtolt.

– A Kossuth térről indulva a Bujtosi városligetig tekerhettek ki a résztvevők – mondta el Tokár Róbert, a Zöld Kerék Alapítvány programszervezője. – A célnál közösen a magasba emeltük a kerékpárokat, ezzel mutatva meg a nyíregyházi kerékpáros tömeget.

Tokár Róbert szerint egyre többen bringáznak a megyeszékhelyen, amit a fejlődő infrastruktúra is elősegít a több mint 70 kilométer kerékpárúttal. Hozzátette: kiemelten fontos, hogy minél több kerékpáros KRESZ-tudását is fejlesszék, erre az autómentes nap programjai is lehetőséget adtak.

– A bicikli számomra munkaeszköz is, hiszen kerékpárral járok dolgozni. Ezen felül minden nap több ­kilométert tekerek, felszabadító érzés így közlekedni – ­mesélte Bata János, aki az autómentes napra ellátogató aktív bringások táborát erősítette.

– Nekem sem az a célom elsősorban, hogy autóm legyen, inkább biciklizek – tette hozzá testvére, Bata Krisztián, aki szintén két keréken érkezett a Kossuth térre. – Kerékpározás közben jobban érzem magam, és friss levegőt szívok, nem „punnyadok el”, mintha a kocsiban ülnék.A kerékpárok egy látványos extrém sport eszközei is lehetnek – ezt bizonyította be Major János, aki egy triálbemutatóval érkezett a városháza előtti színpadra.

– Ezen a kerékpáron minden rendhagyó. Nincs rajta ülés, hogy a versenyzőnek minél nagyobb legyen a mozgástere. A vázon speciális könnyítéseket láthatunk, valamint hidraulikus fékekkel van felszerelve – mutatta be kétkerekűjét a sportoló.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?