No image

Kiakadt a cukiságmérő: indiai páncélos rinocérosz született a Nyíregyházi Állatparkban!

Nánási Anita
8 hónapja 0 komment
Megosztás:

Magyarországon először született indiai páncélos rinocérosz -méghozzá természetes fogantatással, nem mesterséges megtermékenyítéssel. Ebből az orrszarvúfajból mindössze hetvenhárom példány található Európa állatkertjeiben.

A fogságban egyik legnehezebben szaporodó fajról beszélünk, a nyíregyházi bébi születése igazi zoológiai szenzáció. Az állatpark két rinocérosz tehene és egy bikája az Európai Fajmegőrzési Tenyészprogram keretében él a megyeszékhelyen. Az év legnagyobb részében - az állatok biztonsága érdekében - egymástól elkülönítve tartják őket.

– Csak abban bizonyos a néhány napban tudjuk összeengedni őket, amikor fogadóképes a nőstény – mondta el Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója. – Ezt az időszakot nagyon nehéz eltalálni. Ha nem a legoptimálisabb pillanatot választjuk, akkor esetleg a nőstény pórul jár, vagy nem történik meg a fogantatás.

Hozzátette: nem véletlen, hogy minden évben többször próbálkoztak, és nyolc évbe telt, mire sikerrel jártak, és végre megtermékenyült a nőstény rinocérosz.

A borjú 60 kilogrammal látta meg a napvilágot, és nagyon gyorsan fejlődik, naponta 1-2 kilót is hízhat. Szeptember 26-án, a délutáni órákban született: a különleges pillanatot sikerült megörökíteniük az állatpark dolgozóinak egy kamerarendszer segítségével, mellyel a vemhesség utolsó időszakában figyelték az anyaállatot, hogy minden a legnagyobb rendben legyen.

NA

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát! ​ ​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?