No image

Kicsi vonatok és nagy csodák a terepasztalon

Nánási Anita
6 hónapja 0 komment
Megosztás:

Január 5-6-án újra modellvasút kiállítás várta a kicsiket és a nagyokat a nyíregyházi Vasutas Művelődési Házban. A terepasztalokat a Hajdú Expressz Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület tagjai állították fel.

Autósmozi, lovarda, óriáskerék, háborús övezet és tóparton évődő szerelmesek - mindezek mellett elhaladtak a kis vonatok a hétvégi tárlat alkalmával. A vasútmodellek már önmagukban is gyermeki mosolyt csalnak a látogatók arcára, ahogy végigzakatolnak az apró síneken, a modulok megalkotói azonban hihetetlen aprólékossággal rendezték be a vasútvonal környezetét is. A szemfülesek észrevehették, ahogy a zöld műfüvön fejét mozgatva legel az egycentis játéktehén, vagy a hasonló méretű, megbokrosodott lovat próbálja csitítani műanyag gazdája.– Huszonhárom méternyi modult hoztunk el, digitális rendszerben – mondta el Krajcsír József, a kiállítást berendező Hajdú Expressz Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület elnöke. – Ez abban különbözik az analóg rendszertől, hogy itt a mozdonyokat külön lehet vezérelni, a gőzösök füstölnek is, és olyan hangdekóderekkel vannak ellátva, melyek segítségével képesek utánozni "igazi" társaikat. Külön lehet vezérelni a világítást, a sípot, a dudát.

Krajcsír József hozzátette: a tervek szerint pár hónap múlva, gyereknap környékén visszatérnek Nyíregyházára a modellvasutak.NA

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?