No image

Kilátó kalandvágyóknak: mássz fel, ha tudsz!

Nánási Anita
11 hónapja 1 komment
Megosztás:

Az időjárás még október végén is tavaszi meleggel kényezteti el a kirándulni vágyókat. A jó időt kihasználva megutaztattuk 360 fokos kameránkat, és megnéztük, milyen panoráma tárul elénk a nyírlugosi kilátóból.

Az ember nem gondolná, hogy egy ilyen egyszerű úti céllal is el lehet tévedni, pedig dehogynem. A XXI. századi ember kényelmes gondolkodásmódjának csapdájába esve a GPS-re bíztuk magunkat, azonban hamar rá kellett jönnünk, hogy rossz irányba tartunk: a kütyük által legrövidebbnek gondolt út nem mindig egyezik a valóban járhatóval."Ön megérkezett!" - búgta a kellemes női hang a műszerfalról. Akármilyen irányba néztünk, ezen a ponton nemhogy kilátót nem láttunk, hanem bármilyen arra utaló jelet sem, hogy jó helyen járunk. A telepelülés szélén, egy családi házakkal teli utca közepén álltunk járó motorral, tanácstalanul. Ekkor is reménytelenül bízva a modern technikában, tovább haladtunk, még egy erdőbe vezető földúton is elindultunk. A gyülekező esőfelhők árnyékában, fenyegetően hajladozó és susogó faágak alatt enyhe horrorfilm-nyitójelenet érzésünk támadt, és visszafordultunk.Bár a technika vitt minket tévútra, végül az is segített ki minket: egy rövid netes keresgélés után találtunk egy megbízható útleírást (mint kiderült, valóban nem jártunk messze). Nyírlugosban a Debreceni úton kell haladni egészen a temetőig, azzal szemben egy kiépített parkolóban hagyhatjuk az autónkat. Onnan gyalog mehetünk tovább, és pár perc alatt meg is érkezünk a kilátóhoz.

A környezet valóban festői: az enyhe emelkedőn sétálva gyönyörű őszi fák veszik körbe a tisztást. Több pad, filagória mutatja, hogy sokan járnak erre kikapcsolódni. Itt a változékony időjárás futásra ösztönzött minket - egy kis zápor miatt gyorsan az időközben megtalált kilátó fedezékébe húzódtunk.Az enyhe eső ahogy jött, ugyanolyan hamar elállt, azonban újabb akadállyal szembesültünk: a kilátóra nem lehetett feljutni. Se lépcső, se létra, se kötélhágcsó. Operatőr kollégám némi erőt próbáló mászás és kapaszkodás után végül feljutott az első szintre. (Elvileg a kabátom épségét féltve, gyakorlatilag gyászos erőnlétem miatt én nem vállalkoztam a feladatra.)

Mire a 360 fokos kamera megérkezett a három szintes kilátó tetejébe, az eső elállt, és csodálatos panoráma tárult a lencsék elé. Bár a feljutás kalandos, a látvány miatt megéri!NA

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
1 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?