No image

Kockahas, kondibérlet nélkül

Kiss Dóra
8 hónapja 0 komment
Megosztás:

Színes korlátok és hajmeresztő mutatványok – egyre népszerűbb hazánkban is a street workout, azaz a saját testsúlyos edzés. Mikepércsen járunk, ahol az MKP Bars tagjai húzódzkodnak éppen.

Négy mikepércsi fiatal 2014 nyarán kezdett el „bohóckodás” szinten edzeni, majd 2015-ben a közösségi ház udvarán szabadtéri kondipark épült, ennek birtokba vétele után már komolyabban foglalkoznak a street workouttal.
– Négyen alapítottuk meg a csapatot, az MKP a Mikepércs rövidítése, a bar pedig a korlátot jelenti angolul. Attila és Krisztián már korábban jártak bemutatózni kondiparkátadókra, sportnapokra, de együtt a csapat csak 2015 nyarán mutatta meg magát. Azóta hétből öt napot edzünk, bemutatókra és versenyekre is járunk – beszél a kezdetekről Szabó Tibor, a csapat egyik tagja.

Az MKP Bars

Jelenleg 10 állandó tagot számlál a mikepércsi gárda, ottjártunkkor is lelkesen edzettek, egymást biztatva egy-egy hajmeresztő gyakorlat során. Na de nézzük kicsit közelebbről, mit is takar a street workout, és miért egyre népszerűbb világszerte!
Ez a főként fiatalos sport olyan gyakorlatokon alapszik, amelyekkel mindenki találkozott már. Ilyen például a fekvőtámasz, a húzódzkodás, a guggolás – ezek kiegészülhetnek freestyle- és akrobatikus elemekkel. Az, hogy egyre többek kapnak kedvet saját testsúllyal korlátokon edzeni, a sport egyszerűségében és hatékonyságában rejlik.

A mikepércsi srácok példája is mutatja, hogyan épül az izomtömeg a street workouttal. Az egyik MKP Bars-tag, Ádám a kezdetekben 58 kiló volt, most 76 kilónál tart, melynek nagy része izom.
– Az elején sok idő kellett a változáshoz, mert a táplálkozásra nem figyeltünk úgy, ahogy kellett volna. Amikor 2015-ben elkezdtünk komolyabban edzeni, akkor már láttuk magunkon, hogy nagyon jó irányban haladunk. Igazából utána kellett volna néznünk videókban, de nem vettük a fáradtságot, hogy rákeressünk, úgyhogy magunktól jöttünk rá, hogy mi az, amit jól csinálunk, és mit nem – mondja Tibi, miközben körülöttünk a srácok továbbra is a gravitációt legyőzve mutatványoznak.Arra megkötés nincs, hogy ki kezdhet el korlátokon edzeni: nemtől és kortól függetlenül bárki űzheti ezt a sportot. A MKP Bars tagjai izomtömeget és erőt szerettek volna növelni, amikor elkezdték, ez őket nézve, sikerült is.
– Nekem teljesen az életstílusommá vált, már nem tudnék meglenni nélküle, mindent úgy igazítok, hogy az edzés meglegyen. Nem a szabadidőmben edzek, hanem a szabadidőm az edzésen kívül van. A csapat nagy részének nagyon fontos lett, jó a társaság, egészséges, csak jól járunk vele – osztja meg velem Tibi, mit jelent neki és társainak a street workout.

Kiss Dóra

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?