No image

Kórusok találkoztak Nagykállóban

Nánási Anita
2 hónapja 0 komment
Megosztás:

A kórushagyományok képviselői mutathatták meg énektudásukat a hétvégi szakmai bemutatón.

Nagykálló. Nyolcadik alkalommal rendezték meg szombaton a Kállai Kettős Kórustalálkozót. Az elmúlt években a nagykállói református templomban mutatkoztak be a résztvevő kórusok, idén azonban egy új helyszínt, a Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium auláját kellett megtölteniük énekkel.

A Kállai Kettős Kórustalálkozó egy, a település életében jelentős eseménynek állít emléket: 1926. november 7-én Kodály Zoltán Nagykállóban járt, a helyiek pedig bemutatták neki a városban hagyományos táncokat és dalokat. A háromszoros Kossuth-díjas zeneszerző és népzenekutató ekkor jegyezte le a kállai kettős dallamát. A találkozó így egy megemlékezéssel kezdődött: résztvevő kórusok, városlakók és helyi zenebarátok megkoszorúzták Kodály Zoltán emléktábláját az egykori református parókiánál. A találkozó ünnepélyes megnyitóján Horváth Tibor polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd elkezdődtek a szakmai bemutatók.

– A rendezvényünkön kilenc kórus vett részt, nagyrészt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből – mondta el Kerezsiné dr. Kulcsár Annamária, az esemény főszervezője. – A találkozóra kétévente kerül sor, amely nem csak egy szakmai megmérettetés, hanem egy baráti összejövetel is, hiszen a jelenlévő kórustagok ápolják egymással a kapcsolatot, rendszeresen találkoznak és részt vesznek egymás rendezvényein.

A fellépő kórusok teljesítményét Ferencziné dr. Ács Ildikó, a Nyíregyházi Egyetem rektor-helyettese, Gebri József nyugalmazott főiskolai docens és Kiss Csaba karnagy, tanszékvezető főiskolai docens értékelte.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?