No image

A kutatóké volt a főszerep a debreceni éjszakában

admin360
2 éve 0 komment
Megosztás:

Ha szeptember, akkor Kutatók éjszakája az ország 51 városában, közel 2000 programmal. A rendezvény célja, hogy a fiataloknak és idősebbeknek bemutassa a tudomány érdekességeit és, hogy a különböző kérdésre is választ kapjanak.

Szeptember utolsó péntekjén a kutatóké volt a főszerep Debrecenben. Kicsik és nagyok egyaránt megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmaival. Számos tudományág képviseltette magát a debreceni Kutatók éjszakáján ahol kísérleteken, laborvizsgálatokon és játékos kutatásokon vehettek részt a látogatók.

Miről és ki(k)nek szól?
A Kutatók éjszakája ingyenes programjain a gyerekek és felnőttek is megtalálták a maguk szórakozását, volt aki a Debreceni Egyetem Főépületében kalandozott a történelem vagy a mesék világában. A matematika és földrajz kedvelők a térképek és a helikopteres felszínmodellezés mellett dönthettek. A Kenézy Kórházban és a Klinika I. telepén is várták az ifjú „orvosokat”, hogy felfedezzék a különböző laborokat.

Mi is csatlakoztunk
Természetesen a Hírek 360 stábja is bekapcsolódott a programokba, operatőr kollégánk az Egészségpont helyszínen vércukrot és vérnyomást mért. A fehér köpenyes orvosi munkába is beleshettünk, és tanulhattunk arról, mit kell tenni abban az esetben, ha egy társunkkal baj történik. Részt vettünk egy szabadulós játékon, ahol különböző feladatokat teljesítve tanulhattunk a véralvadásról.

Nézz körbe 360 fokban! A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera "háta mögött"!

  Riporter/Szöveg: Nagy Dóra
Video: Hajdu Ágnes
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?