No image

Legényfogó tippek húsvétra

Dóra Nagy
4 hónapja 0 komment
Megosztás:

Húsvét közeledtével Gara Gyula mestercukrásztól kértünk segítséget milyen finomságok kerüljenek az ünnepi asztalra; egyúttal a háziasszonyoknak is tanácsot adott milyen édes süteményekkel kedveskedjenek a locsolóknak. A hagyományos mákos-diós pozsonyi kifli, bejgli, kuglóf, kalács és linzer sütemények közül a helyszínen készítettünk párat.

Pozsonyi kifli/bejgli töltelék:
– mák vagy dió, esetleg gesztenye
– cukor
– főzött cukorszirup
– méz
– citromhéj
– vanília cukor
– cukrozott narancshéj

Sütőben 210 Celsius fokon maximum 30 percig sütjük.

Bejgli hozzávalók:
– 1 kg liszt
– 0,5 kg vaj
– 10 dkg porcukor
– 1 dkg só
– 4 db tojássárgája
– 4 dkg élesztő ( nem kovász, hanem áztatás)
– 3,05 dl tej

Sütőben 200 Celsius fokon sütjük, kicsivel több mint 30 percig.

A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?