No image

Levegőben a Kossuth-szobor

Kiss Dóra
10 hónapja 1 komment
Megosztás:

Nagy munkába fogtak hétfőn délelőtt a debreceni Kossuth téren, az 1914-ben felállított Kossuth-szobor egy időre eltűnik szemünk elől, ugyanis Győrfi Lajos szobrászművész vezetésével renoválják a főtér díszét.

Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Polgármesteri Kabinetirodája által kiadott közleménye szerint az alaptest tömör téglából készült, melynek az idők során kifagyott részeit a szobor 2001-es felújításakor téglafalazással pótolták, valamint a haraszti fagyálló mészkőből készült talapzat burkolatokat helyreállították és visszahelyezték a tégla alaptestre. Azóta a talapzat belső tégla magjának elemei elmozdultak, ennek következtében a talapzat egyes, mészkőből készült kövei megsüllyedtek. Sérültek a bronz szobrok is, amelyek elmozdultak helyükről, így szükségessé vált a Kossuth-szobor felújítása, mind a talapzat, mind pedig a szoborcsoport tekintetében.

A Győrfi Lajossal kötött szerződés szerint 2018. augusztus 19-én kerül vissza helyére a műalkotás.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
1 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?