No image

Lóciék hatalmasat játszottak a VIDOR-on

Nánási Anita
3 hónapja 0 komment
Megosztás:

A VIDOR Fesztivál első napján, rögtön a megnyitó ünnepség után a Lóci Játszik nevű együttes tagjai foglalták el Nyíregyházán a Kossuth téri nagyszínpadot, és hatalmas bulit csaptak.

Közvetlenségével, vidámságával és kirobbanó energiájával már az első percekben magával ragadta a közönséget a Lóci Játszik koncertje. Felcsendült az együttes egyik legismertebb dala, a Nem táncolsz jobban, mint én is, amit végigtomboltak a fesztiválozók. Csorba Lócival, a zenekar frontemberével nem sokkal a koncert után beszélgettünk, és muszáj volt megkérdeznünk: voltak-e olyanok a közönség soraiban, akik jobban táncoltak tőle.

– Természetesen voltak, de ezt nem ismerhetem be, hiszen akkor vége a karrieremnek, a leghíresebb számom dugába dől – válaszolta tréfásan az énekes. – Iszonyatosan jó közönségünk volt és nagyon hálásak vagyunk, amiért itt lehettünk a fesztivál nyitónapján. Rengetegen voltak, megtelt a tér, mindenki mosolygott - és ez azt jelenti, hogy a Lóci Játszik jól végezte a dolgát.

A repertoárban helyet kapott legújabb számuk is, a Minden úgy jó, ahogy van. A zenekar egy nehéz időszakon van túl: a közelmúltban az alapító-szaxofonos Seress Bence helyére Vadász Gellért érkezett. Az életigenlő dal Lóci szerint a zenekar jelenlegi állapotát is tükrözi: a tagcserét sikerült feldolgozniuk, újult erővel zenélték végig a koncertekkel teli nyarat.

– Az első lemez dalait már sokkal jobban játsszuk élőben, mint ahogyan a lemezen szól, hiszen azóta rengeteget fejlődtünk – mondta el Csorba Lóci. – Nagyon szeretem, amikor megszólal a zenekar, az egész közönség együtt mozog és elindul az a flow, amit Csíkszentmihályi Mihály kitalált. Ezt egy fesztiválon nagyon jó megélni.

A Lóci Játsziknak több kedves emléke is fűződik Nyíregyházához, és ebből kettő is egy-egy lagzihoz kapcsolódik.

– Egyszer meghívtak minket egy esküvőre, hogy ugorjunk be meglepetésnek, hiszen a nyíregyházi ifjú párnak mi voltunk a kedvencei. Mi aznap pont a városban léptünk fel, az esküvő azonban Budapesten volt: így eljöttünk a fővárosból koncertezni, majd éjfélre visszamentünk. A házaspárral akkor örök barátságot kötöttünk, a VIDOR-os koncerten is itt voltak – mesélte Lóci. – Egy másik alkalommal szintén meglepetésként ugrottunk be zenélni egy nyíregyházi esküvőre, de aznap a Volt Fesztiválon is játszanunk kellett. Így délután négykor felléptünk Sopronban, majd éjfélre ideértünk, ráadásul kocsi nélkül, csak vonattal sikerült megtenni ezt a távot.

A zenekar a jövőben sem pihen: folytatják a Novák Péter által rendezett Extravaganza című interaktív színházi projektjüket, decemberre pedig egy dupla lemezbemutató koncerttel készülnek. Ahogy az énekes fogalmazott: a karácsonyfa alatt már ott lehet a rajongók számára a harmadik Lóci Játszik nagylemez.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?