No image

„Magoncok” örömzenéje a templomban

Ungi Lajos
4 hónapja 0 komment
Megosztás:

Ha vége a tanévnek, jön a Magonc Együttes. Ez már hagyománynak számít Nagykállóban. Az Óbudai Waldorf Iskola növendékeiből alakult zenekar minden évben egy hetet tölt Nagykálló-Harangodon, ahol a népzenéé a főszerep.

A magyar népi hagyományokat is ápoló Óbudai Waldorf Iskolában már több mint húsz éve működik a zenekar Lányi György vezetésével. A gyerekek kezdetben kotta tanulása nélkül, a népi hangszerek megismerésével , majd közös muzsikálással sajátítják el a zenélés alapjait.

Vannak köztük kobzások, furulyások, dobosok, hegedűsök, akik játék közben énekelnek is. Fontos számukra, hogy mindezt szívből, szeretetből tegyék.

– Ezt a módszert mindenki kedveli. A gyerekek azon a hangszeren játszhatnak, amelyiken szeretnének, nem kell előtte zenei írást-olvasást tanulniuk – mondta el Lányi György. – Amikor az ember bizonyos fokon megtanul muzsikálni, akkor minden érthetővé válik, onnantól kezdve a kotta írása is könnyebben megy.

Idén háromszáznyolcvanan érkeztek a harangodi Téka Táborba, immáron kiegészülve az újpesti Csillagberek Waldorf Iskola és pilisszentlászlói Kékvölgy Waldorf Iskola növendékeivel. Lányi György, a Téka Együttes egyik alapítója, otthonának tekinti e dombok övezte harangodi tájat, hiszen ők építették és töltötték meg szellemiséggel.

- Ez az alma mater nekünk, így arra gondoltam, de jó lenne a tanítványaimat is ide hozni. Itt vagyunk, és ide akarunk jönni legközelebb is.

A táborban töltött idő a különböző programok mellett leginkább a közös zenélésről szólt. Zenei foglalkozásokon elsajátított tudásukról különleges hangulatú koncerten adtak számot. A Nagykállói Református Műemléktemplomban feledhetetlen atmoszférát teremtett a gyereksereg.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?