No image

Már összebarátkoztak a tamarinok

Kiss Dóra
7 hónapja 0 komment
Megosztás:

Bemutatkozott az Debreceni Állatkert legújabb lakója, az aranykezű tamarin.

Szerda délelőtt az állatkert Trópusi házában találkozhattunk elsőként az új jövevénnyel, aki a Szegedi Vadasparkból érkezett a cívisvárosba az Európai Fajmegmentő Tenyészprogram keretén belül.
– 2015 januárjában született ez az aranykezű tamarin, reményeink szerint hét év elteltével újra lehet majd a Debreceni Állatkertben szaporulat az aranykezű tamarinok esetében, ugyanis két hím mellé érkezett a nőstény – tudtuk meg Pittlik Fannitól, zoopedagógustól.
Átlagosan 20-28 centiméter testhosszal bír egy tamarin, farka hosszabb, mint a teste, akár 40 centiméter is lehet. Jellegzetessége – melyről nevét is kapta – az aranyszínű szőrzet a lábai végén.

A karmosmajmok családjába tartozó tamarinok amellett, hogy az élőhelyük fokozatos pusztulásával veszélyeztettek, az illegális állatkereskedelem áldozatai is, emiatt a Természetvédelmi Világszövetség kihalással fenyegetett fajok vörös listájára is felkerültek.
Az állatkert új lakója, ugyan még csak néhány napja érkezett, a beszokatás már megtörtént, s a jelek szerint jól érzi magát Debrecenben, sikerült összebarátkoznia két hím társával.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?