No image

Mederrekonstrukció a Bujtoson

Ungi Lajos
10 hónapja 0 komment
Megosztás:

Folyamatos munkálatok zajlanak a Bujtosi-tó városközpont felőli részén Nyíregyházán. A február 20-án kezdődött mederrekonstrukció célja a a tó elmocsarasodásának megakadályozása.

A Bujtosi-tó rehabilitációja során 8600 négyzetméteren távolítják el a nádat, a fészkelőhelyek megőrzése és az élővilág zavartalanságának biztosítása érdekében azonban bizonyos területeken megóvják a nádfoltokat. A rekonstrukció része a mederkotrás, amely a vízi élővilág védelme mellett, a vízzáró réteg megóvásával valósul meg. A munkálatok folyamán keletkező bomló szerves anyagot először a tó mellé helyezik, majd a nagy mennyiségű víz távozása után a hulladéklerakóba szállítja a NYÍRVV Nonprofit Kft.

A most zajló rekonstrukció egy beavatkozás-sorozat része, amely már 2013-ban elkezdődött. A tó kezdett feltöltődni, így az elmocsarasodás megakadályozása, valamint a bomló szerves anyag okozta kellemetlen szagok megszüntetése érdekében szükséges volt a beavatkozás. A munkálatok a vegetációs időszak és a madarak fészkelése előtt befejeződnek. A munkagépek okozta esetleges károkat a terület eredeti állapotának megfelelően helyreállítják.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?