No image

A mezőgazdasági Forma–1

Dóra Nagy
11 hónapja 0 komment
Megosztás:

Hat kilométer hosszan sorakoztak a parádéra a versenygépek.

Kezdetét vette a háromnapos Traktorhúzó Európa Kupa és Amatőr Traktorhúzó Verseny, amelyet már hetedik alkalommal tartanak meg Hajdúböszörményben. A rendezvény első napja a hagyományos traktorkarnevállal rajtolt pénteken. Tizenhat éve már gyökeret vert a tractor pulling (traktorhúzás) és az azt megelőző felvonulás Böszörmény utcáin.

Hétvégén az erőgépek Mekkájává változik az ország negyedik legnagyobb városa. Szombaton a Mini Modified versenytraktorok kategóriájában mérik össze erejüket az Európa-kupáért, majd másnap a Pro Stock gépek osztályában lesznek futamok. Dízelfüst és több ezer lóerős traktorok viadala – talán ez jellemzi legjobban, ami látható és hallható lesz a lelátókról; az élmény garantált a majdnem 30 fokos hőségben.

Magyarországon csekély számú versenygéppel találkozhatunk.
– Büszkén mondhatom, hogy már hetedjére tartunk Európa-kupát, és általában duplázunk, ugyanis minden évben két kategóriában indulnak a versenyzők. Akad olyan ország, ahol több száz gép van, de húsz év alatt csak egy Európa-kupát szerveztek – büszkélkedett Bodnár János ötletgazda, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke.
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?