No image

Minden rejtélyre fény derült a Kutatók Éjszakáján

Dóra Nagy
2 hónapja 0 komment
Megosztás:

Több mint 150 különleges program várta a tudomány iránt érdeklődő látogatókat Debrecenben, Nyíregyházán, Szolnokon és Hajdúböszörményben.

A rendezvényen idén is helyet kaptak a már megszokott, változatlan népszerűségnek örvendő programok –a szuperszámítógép megismerése, kalandozások a virtuális világban, utazás a koponyák körül, vagy akár a jövő egészségügyi technológiái–, amelyekre szinte már a meghirdetés pillanatában be is telt a regisztrációs felület – derül ki a Debreceni Egyetem híradásából. Több tudományterületet is felölelt a szabaduló-szobák kínálata, ahol tudományos műveltségük segítségével találhatták meg a menekülés útját a résztvevők. A Természettudományi és Technológiai Kar kínálatából most sem maradhattak ki a látványos kémiai kísérletek, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar jóvoltából pedig a Böszörményi úti campuson pedig még azt a különleges kenyeret is meg lehetett kóstolni, amit – szigorúan tudományos alapon – saját maguk süthettek a vendégek.

– A Debreceni Egyetemen egész évben folyamatosan történnek érdekes dolgok, de csak egyetlen éjszaka az, amikor mindezt a nagyközönség elé tudjuk tárni, közérthetően, könnyedén bemutatva akár a legsúlyosabb tudományterületeket is – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Csernoch László. Az egyetem tudományos rektorhelyettese kiemelte: öröm volt látni, hogy a középiskolás korosztály is eljött az intézménybe, hiszen elsősorban a fiatalokat szeretnénk meggyőzni arról, hogy érdemes a tudományos pályát választani.

HAON
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?