No image

Modern freskó készül

Nánási Anita
3 hete 0 komment
Megosztás:

A nemrég felújított templom egyedi alkotásokkal gazdagodik egy helyi művésznek köszönhetően.

Mihálka György egy különleges és komplex alkotás utolsó simításain dolgozott, amikor ellátogattunk műtermébe. A festőművész a Bán Ferenc tervezte, a közelmúltban teljesen megújított borbányai Szent László-templomba készít egy modern freskót.

Akik ismerik a művész munkáit, nem is számítanak átlagos, vagy klasszikus képre - elég csak legutóbbi kiállítására gondolni, amikor a megyei könyvtárban Szűk Norberttel, Papp Norbert és Sipeki Péterrel közösen mutatták be UV-fényre reagáló festékkel készített alkotásaikat. A festő ezúttal is egy nem mindennapi projektre vállalkozott.

– Négy és fél méter magas és tíz méter széles lesz a festmény, ami elég nagy: itt a műhelyben alig lehet elférni tőle, a végleges helyén azonban ízlésesen mutat majd – mutatta be lapunknak művét Mihálka György festőművész. – A kép Szent László királyt ábrázolja, amint feltartott kezével megáldja a templomban lévőket, két oldalán pedig az ég és a föld angyalai láthatóak.

Az alkotótól megtudtuk: a templom névadóját kérésre festette meg, a tervek pedig a lelki szemei előtt megjelenő koncepció alapján készültek. Mihálka György nem csak a falra kerülő képrendszerrel járul hozzá a Szent László-templom megújulásához, a tizenkét stációt is ő készíti. A felújított borbányai Szent László templomot a tervek szerint december 1-kén szentelik fel, és addigra az új, modern freskó is a helyére kerül.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?