No image

A népi hagyományok jegyében

Nánási Anita
1 éve 0 komment
Megosztás:

2018-ban egy kicsit közelebbről megismerhettük a néphagyományokat, a népzenét, a néptáncot.

A népzene szerelmesei - A Magonc Együttes koncertjén jártunkA harangodi tánccsűrben utánozhatatlan atmoszférát teremtett a zenekar és a gyereksereg. Az Óbudai Waldorf Iskola növendékei magas szintű népzenei képzést kapnak, belőlük alakult a folyamatosan változó tagokkal működő Magonc Együttes. Már hagyománynak számít, hogy tábor végén koncertekkel mutatják meg a diákok a felkészülés eredményét.

Nagykálló-Harangod


Újra összegyűltek a "tékások"A Téka Népművészeti Tábor Nagykálló-Harangodon több, mint három évtizedes múltra tekint vissza. Elsősorban a népművészet szerelmeseit gyűjti össze nyaranta: a résztvevők nomád körülmények között ismerkednek a hagyományokkal.(M)értéktár: A Nyírség Táncegyüttes360 fokos kameránkkal ellátogattunk a Nyírség Táncegyüttes próbájára. A kulisszák mögé betekintve arra voltunk kíváncsiak, hogyan dolgoznak a látványon és összhangon, amit a nézőközönség a színpadon lát tőlük.(M)értéktár: A Szabolcs NéptáncegyüttesA Szabolcs Néptáncegyüttes is bekerült a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktárba. A formáció egyesületi formában működik, több gyermek és egy nyugdíjas csoportot is fenntart a felnőtt táncosok társulata mellett. Utóbbi egyik próbájára elvittük 360 fokos kameránkat.Harmincöt év három órába sűrítve - Az Igrice Néptáncegyüttes próbáján jártunkA nyíregyházi Igrice Néptáncegyüttes próbáján is jártunk a Városmajori Művelődési Házban. A formáció tagjai fontos előadásra készültek: december elsején megalakulásuk 35. évfordulóját ünnepelve egy nagyszabású műsort adtak.Megdőlt a legtöbben együtt citerázók magyar rekordjaIdén megdőlt egy új magyar rekord, amikor több mint százhatvan citerás pengette egyszerre hangszerét a harangodi tánccsűrben. A legtöbben együtt citerázók magyar rekordkísérletére nemcsak az ország különböző területeiről, hanem még a határon túlról is érkeztek a hangszer szerelmesei, hogy együtt játsszák el a Kállai Kettőst.

A legtöbben együtt citerázók magyar rekordkísérletére


NA

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?