No image

Nyíregyházán is ünnepelték a könyveket

Nánási Anita
3 hónapja 0 komment
Megosztás:

Nyíregyháza is csatlakozott a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyerekkönyv Napok országos rendezvénysorozatához. Idén új helyszínen, a Szabadság téren várják a könyvszerető közönséget.

– A hagyományos író-olvasó találkozókat idén is megszerveztük, valamint igyekeztünk könyvkiadókat és könyvesboltokat is megszólítani – mondta el kérdésünkre Tomasovszki Anita, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója. – A rendezvény célja, hogy a könyvtár falain kívül is közelebb hozhassuk egymáshoz az alkotót és az olvasót.

Tomasovszki Anita hozzátette: nagyon fontos, hogy a gyerekek is találkozhassanak a szerzőkkel, hiszen ez olyan élményeket nyújt számukra, amely elősegíti az olvasóvá válást.

A nyíregyházi könyvhét első vendége Balázs Ágnes író, színművész és műsorvezető volt, aki a Mesék örökmozgóknak című könyvsorozatát hozta el a gyerekeknek.

– Ez a sorozat azért izgalmas, mert nem csak meseolvasást, hanem játékot is ígér a kicsiknek – mutatta be műveit Balázs Ágnes. – A történet elején elhangzanak olyan szavak, melyekhez egy-egy cselekvéssor kapcsolódik. Így az örökmozgókat is le lehet kötni, hiszen végig figyelnek és arra várnak, mikor hangzik el az a szó, amire mozoghatnak.

A megyeszékhelyen több, mint hatvan éve rendezik meg minden évben az Ünnepi Könyvhetet, 2019-ben június 13-tól 17-ig várják az érdeklődőket. Idén is számos író és költő látogatott el a rendezvényre, többek között Fábián Janka, Böszörményi Gyula, Nagy Zsuka, Vári Fábián László és Gyuris Tibor találkozott a közönséggel.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?