No image

„Őrizd tovább a csodát” – Somló Tamásra emlékeznek

Dóra Nagy
8 hónapja 0 komment
Megosztás:

Nemcsak a zenész, hanem az artista és fotós műfajt is magáénak tudhatta.

Somló Tamással „találkozhatunk” újra, ám már csak a falakon…
A debreceni közönség kicsit közelebb kerülhet a régi pillanatokhoz, és visszaemlékezhet, milyen is volt az Omega, a KEX és az LGT egykori tagja, ugyanis Somló Tamás magánéletéből, általa készített képekből, sőt még artista korából is láthatunk fotókat azon a kiállításon, melyet „Nem veszhet el a Somló” címmel a Nagyerdei Víztoronyban nyitottak meg pénteken délelőtt. Az itt található képek a művész halálát követően, gyermekei révén kerültek digitálisan a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjához.
– Ezt a kiállítást azért hoztuk létre, hogy Somló Tamásnak emléket állításunk, és megmutassuk: egy életmű mi mindenből állhat össze. Azt is szeretnénk jelezni, hogy sok olyan könnyűzenei életmű van, amit meg kellene őrizünk, s ezek nem feltétlenül csak a dalokból állnak – hangsúlyozta Bajnai Zsolt, a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló programjának a vezetője a kiállítás megnyitóján.

A Nemzeti Kulturális Alap fennállásának 25. évfordulója alkalmából indította a Hangfoglaló Roadshowt, melynek egyik állomása Debrecen. A Hangfoglaló Program (korábban Cseh Tamás Program) ötödik éve olyan támogatási rendszerként működik, melynek célja a hazai könnyűzenei műfaj népszerűsítése.
– A könnyűzene területén nagyon sokat tesz a város, számos olyan hely van Debrecenben, ahol megnyilvánulhatnak a zenekarok. Nagy küzdelembe fogtunk, hogy a könnyűzenének megtaláljuk a helyét a felsőoktatásban is – mondta Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja a megnyitón.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?