No image

Száguldva szántották fel a tó vizét

Ungi Lajos
3 hónapja 0 komment
Megosztás:

Jet ski Európa-bajnoki futamnak adott otthont június 14-16. között Levelek, ahol huszonkét nemzet versenyzői mérték össze tudásukat.

A kontinens elitjét felvonultató versenyen tizenhárom kategóriában, kilenctől hatvannégy éves korosztályig képviseltették magukat a versenyzők, köztük szép számmal magyar indulók is.

– Ami számomra különösen nagy öröm, hogy a magyar válogatott harmincegy fővel vesz részt ezen a megmérettetésen – mondta el Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke.

A három napos sorozat kötelező edzéssel és pole-pozíciós versennyel vette kezdetét, ahol az időeredmények alapján dőlt el a rajtsorrend.

– Ennek nagy jelentősége van, ugyanis aki nem elég szemfüles a rajtnál, az a második vagy harmadik vonalban már semmit nem lát, hullámok és vízfal között, vakon kell vezetnie – tette hozzá Czeller Béla.

A futamokon álló és ülő kategóriában egyaránt limitált a létszám, előbbiben huszonketten, utóbbiban tizennyolcan állhattak rajthoz.

A versenyzőknek azonban nemcsak egymással, hanem a kánikulával és az alacsony vízszint miatti hullámzással is meg kellett küzdeniük.

A gépeknek is bírniuk kellett a gyűrődést, ezek a hatszáz lóerős csodák akár 154 km/h-s végsebességre is képesek, biztosítva ezzel a látványt és az izgalmakat.

A viadalon nyíregyházi versenyzőknek is szurkolhattunk, Hársfalvi Gergely Runabout GP2-ben, míg Mikucza Tamás a veteránok között indult.

Előbbinek végül bronzérem kerülhetett a nyakába.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?