No image

Szép váll, csinos láb, izmos kocka has

Nánási Anita
9 hónapja 1 komment
Megosztás:

Akár egy éves kemény felkészülés is állhat a testépítők mögött, akik zsűri előtt mutatták meg izmaikat a Blade Sport Kupán.

Az eseményt harmadik alkalommal rendezték meg Nyíregyházán, a Continental Arénában. A WBPF szövetség közreműködésével szervezett versenyen a testépítők több mint harminc kategóriában méretették meg magukat. Zakhár Ferenc, a kupa főszervezője elmondta: amit színpadon látunk, az az emberi csúcsteljesítményt jelenti.

– A versenyzők az étkezéstől és a sportolástól kezdve az egész életvitelüket úgy alakítják, hogy egy színpadi megjelenést tudjanak prezentálni – mondta el Zakhár Ferenc. – Nagyon minimális testzsírral rendelkeznek. Ez mindössze 4-5%-ot jelent, ami a határokat feszegeti és az olimpiai bajnokokéval vetekszik.

A zsűri komplex szabályok szerint pontozta, akiknek különböző pózokat kell bemutatni, amelyekkel mindig egy bizonyos izomcsoportot feszítenek meg. A bírák ezeknek az izomcsoportoknak a kidolgozottságát, illetve a színpadi mozgást és megjelenést is pontozzák.

Hosszú és kemény munka eredményét csodálhatta meg a zsűri és a közönség. Zakhár Ferenc elmondta, hogy egy ehhez hasonló versenyen induláshoz közel egy éves komoly felkészülés vezet - mégis minden érdeklődőt arra biztat, hogy vágjon bele.

– Nagyon sokan félnek, hogy milyen lehet a színpadon állni, nem bíznak önmagukban – mondta. – Én azonban mégis arra biztatnék mindenkit, aki szeretne egy ilyen versenyen részt venni, hogy higgyen benne! Tegyen érte, és akkor el tud jutni egy ilyen színpadra, megmutatni ország-világnak, mit ért el!

NA

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
1 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?