No image

Tánc, játék, tanulás – ez a siker receptje!

Nánási Anita
1 éve 0 komment
Megosztás:

A Szabolcs Néptáncegyüttes Apróka csoportjának próbáján jártunk: az óvodáskorú gyerekeket a Balatoni Katalin által kidolgozott Így tedd rá programmal tanítják a lépésekre.

– A hagyományos néptáncoktatásban általában csak lépéseket tanultunk, körben álltunk, esetleg sorban, párban. A gyerekeknek egy idő után ez unalmassá vált – magyarázta a módszerek közötti különbséget Balassáné Sebestyén Mónika néptáncoktató. – Itt sok eszközzel dolgozunk, például négyszínű tulipánformákkal, melyek a program szimbólumai, és amelyek segítségével minden táncos lépést meg lehet tanulni játékos formában.

Ezen kívül kötelek, gumiszalagok, babzsákok, korongok és különféle ugróiskolák teszik élvezetesebbé a tanulási folyamatot. Balassáné Sebestyén Mónika elmondása szerint a gyerekeket ezzel a módszerrel sokkal könnyebben rá lehet vezetni a lépések elsajátítására, és a szülők visszajelzései alapján otthon is szívesen énekelnek, táncolnak.

– Öt éve alkalmazzuk Nyíregyházán ezt a módszert: a Kerekerdő Óvodában kezdtük el, amely az Így tedd rá program egyik referenciaóvodája – tette hozzá a néptáncoktató. – Általában húsz-huszonöt gyerek szokott részt venni a foglalkozásokon. Az a tapasztalatom, hogy ha egy csoport elindult harminc ovissal, a régi módszer oktatásakor az év végére megunták és lecsökkent a létszám. Most azonban, ha ugyanennyien kezdik, akkor negyvenen fejezik be, mert elterjed a szülők körében, mennyire szeretik a gyerekek.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?