No image

Táncolnak a levegőben

Ungi Lajos
3 hónapja 0 komment
Megosztás:

Minden izmot alaposan megmozgattak a kemény és látványos edzésen.

Nyíregyháza. Egy nem mindennapi mozgásformát próbálhattak ki szombat délután a vállalkozó szelleműek a Cutler Gym egyik termében: egy légtánc workshop keretein belül igazi légi balerinává válhattak a kitartó résztvevők egy profi oktató segítségével.

Fontos a kitartás

– A levegőben végeztünk gyakorlatokat, a legtöbben a cirkuszokból ismerik ezt a sportot – mondta el kérdésünkre Makara Éva Dóra, a Flow Aerial Dance okleveles csoportos fitnesz- és nemzetközi szintű légtorna oktatója. – A nyíregyházi légtáncórán az egy ponton felfüggesztett, hammock nevű eszközt próbálhatták ki a résztvevők, melyet kétpontos függesztéssel az aerial fitnesz és az aerial jóga gyakorlatoknál is használunk. A nyíregyházi születésű, de jelenleg Piliscsabán élő Makara Éva Dóra gyermekkora óta rendszeresen sportol, a légtornával hét évvel ezelőtt Írországban ismerkedett meg. Az eltelt évek során számos profi művésszel dolgozott együtt, hogy tökéletesítse a tudását, végül saját iskolát nyitott – tervei szerint a közeljövőben a szabolcsi megyeszékhelyen is rendszeres oktatással készül az érdeklődőknek.

– Azoknak ajánlom a légtornát, akik egy kicsit szeretnének kilépni a komfortzónájukból, egy kicsit különlegesebbre vágynak egy csoportos fitneszóránál, és folyamatosan szeretnék űzni ezt a sportot, hiszen rengeteg kitartást igényel – tette hozzá az oktató. – Egy aerial fitnesz foglalkozás az idősebbeknek vagy a gerincproblémákkal küzdőknek is jó választás lehet, hiszen a fejjel lefelé lógás frissíti a vérkeringést, nyújtja és tehermentesíti a gerincet.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?