No image

Társasjátékozni meccs közben?

Kiss Dóra
11 hónapja 0 komment
Megosztás:

Az IGEN Debrecen döntőjének második helyezettje volt a BetField csapata. A fiatal debreceniek egy társasjátékötlettel érték el az előkelő helyezést – egy játékkal, amely új szintre emeli a meccsnézést.

A BetField játék célja, hogy feldobjon egy élőben közvetített focimeccset, a lényege pedig az, hogy a meccs különféle eseményeire lehet zsetonokkal fogadásokat kötni, például lesz e gól, kapufa, védés, szabadrúgásból kapura lövés, stb. Ha a fogadásokban sikeresek vagyunk, pontokat és extra zsetonokat kaphatunk. A demójátékkal ismerkedtünk egy Bajnokok Ligája-meccs közben.

Asztalfiókos ötlet…

– Az ötlet már évekkel ezelőttről származik, egy szurkolói kiegészítőkhöz kapcsolódó pályázattal indult a sztori 4 évvel ezelőtt, aztán megmaradt asztalfiókos ötletnek. 2017 szeptemberétől foglalkozunk a játékkal intenzívebben. Az IGEN Debrecen képzésen összeállt egy jó kis csapat, azzal a céllal, hogy ezt a társasjátékot megpróbálja piacra dobni – elevenítette fel a kezdeteket Balogh Tamás, a játék egyik ötletgazdája.

Egyelőre demójátékokkal tesztelik, népszerűsítik a BetFieldet.
– A végleges játék ennél komolyabb lesz, egy full dobozos társasjátékra kell gondolni. A fogadható események körét bővítjük, ezek az ötletek már meg is vannak, de a demójátékot kifejezetten egy leegyszerűsített verzióban hoztuk. Eseménykártyák lesznek, illetve tervezünk egy applikációt is, amely egy QR-kód olvasóhoz hasonlóan eredményszkennerként fog működni. Mivel félidőben és a meccs végén viszonylag kevés az idő, hogy ne kelljen a pontok számolgatásával tölteni a szünetet, az applikáció segítségével csak a tábla fölé tartjuk a telefonunkat, ami lefényképezi és összegzi az eredményeket – osztotta meg velem Tomi további terveiket.

Ötlet, csapat és pénz

Vajon elég egy jó ötlet és kitartás egy projekt megvalósításához? A szakértők szerint egy startup vállalkozás sikeréhez három dolog kell: ötlet, csapat és pénz.
– Számtalan akadályba ütközünk, ha egy terméket vagy szolgáltatást a nulláról megpróbálunk a piacra dobni. Fontos, hogy meglegyen a csapat egysége, és természetesen pénzre is szükség van, amit saját erővel, tőkebefektetőkkel elő lehet teremteni. A demójáték összeállításánál az időköltség az, ami jelentős volt az elmúlt néhány hónapban. Ez az ötfős csapat főállások mellett éjt nappallá téve azzal foglalkozik, hogy a játékot tökéletesítse. Stark Orsi és jómagam vagyunk a játék ötletgazdái, Gimes Nóri, Kádár Zoli és Kapitány Józsi csatlakoztak hozzánk a képzésen. Most már ott tartunk, hogy megpróbáljuk felosztani egymás között a feladatokat, mindenkinek megvan a szerepe. Egyébként a csapat önmagában kevés lenne, ha nem rendelkeznénk azokkal a kapcsolatokkal, amik szintén segíthetnek minket.

Ki fizet a meccs végén?

A BetField célja végső soron közösségi élményt teremteni meccsnézés közben. A meccsek és a fogadások mindig is tömegeket vonzottak, az, hogy ezeknek egy új szintje, színtere sikeres lehet e, majd idővel elválik, de Tomi bizakodó:
– Bízunk benne, hogy lehet ilyen szintre emelni a meccsnézést. Egyrészt az emberek szeretnek összejönni, de a digitális világ mindenhatósága szétrobbantja a közös időtöltést, ezért kellenek újfajta motivációs eszközök, ez a játék ilyen lehet. Másrészt a társasjátékpiac az elmúlt években reneszánszát éli, harmadrészt az emberek szeretnek fogadni. Ez is egy fogadós játék, ugyanolyan izgalmakat lehet átélni, mint egy pénzbeli fogadás esetén, de itt közben együtt vagyunk a haverokkal. A játéknak éppen az a lényege, hogy elsősorban ne pénzben játszunk, hanem valami kreatív, ötletes díjban, például fizetünk egymásnak egy sört. A lényeg, hogy élvezzük egymás társaságát.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?