No image

Tarts velünk egy kulisszajárásra!

Dóra Nagy
9 hónapja 0 komment
Megosztás:

Ismét betekintést nyerhettünk a színfalak mögé.

A Csokonai Színház tavaly indított hagyományteremtő szándékkal MagdaFeszt rendezvénysorozatot, mely Szabó Magda születésének évfordulójához kötődve október 5-én vette kezdetét.
Most is felolvasással egybekötött éjszakai kulisszajárásra invitálta a debreceni színház az érdeklődőket. Első körben Vranyecz Artúr színész, majd őt Csikos Sándor színművész követte a csaknem kétórás kulisszajárás során, akik a teátrum számos pontját érintve nem csupán a Szabó Magda-karakterek megformálásáról, hanem személyes élményeikről is vallottak.

Helyszínek
– Azt tapasztaltuk az évek során, hogy a nézők igénylik ezt a fajta programot, és mindig intenzíven reagálnak, hogy szeretnének jönni és belesni a kulisszák mögé. Ma este is a meghirdetett maximum létszámban voltak a kíváncsiskodók, és talán sikerült nekik olyasmit mondani, ami számukra is érdekes – szerénykedett Artúr, aki először a nézőtéri bejáratnál köszöntötte az embereket.
Ezt követően felmentünk a jelmeztárba, ahol mintegy 53 ezer ruhát és kiegészítőt őriznek az előadásokból. Köztük a Régimódi történet című darab Gyarmati Ágnes által tervezett díszletei és ruháit bocsájtották közszemlére.
A következő helyszínünk a karterem volt, ahol Szabó Magda könyveiből hallhattunk felolvasást, és megtudtuk: a teremben gyakorolják be az előadásokhoz a zenés anyagokat. A fodrásztárat is érintettük, ahol rendkívül érdekes kiegészítőkkel találkozhattunk. Ács Ibolya, a színházban dolgozó fodrász elárulta azt is, hogy a legöregebb paróka, a rokokó megközelítőleg 90 éves. Amerikai fekete bivaly szőréből készült, gyárilag fehérítik, emellett a legdrágább műhajnak is számít.

Emlékek
A Szabó Magda könyveiből készült és színpadra vitt darabokat széles spektrumban mutatta be a Csokonai Színház. – A próbafolyamatokban nem vett részt az írónő, viszont a bemutatón Magda néni az első emeleti páholyban ült, és onnan nézte végig a produkciókat. Nagy örömünkre mindig tetszett neki, amit látott. Az előadás végén, ameddig Magda néni személyesen el tudott jönni mindig kapott egy külön fényt, és a közönséggel együtt állva megtapsoltuk – emlékezett vissza Vranyecz Artúr ideiglenes idegenvezetőnk.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?