No image

A teljesség és a tökéletesség szimbólumai: a mandalák

Nánási Anita
6 hónapja 0 komment
Megosztás:

A mandalák - legyenek fali képeken vagy ékszereken - nem csak szépségükkel kápráztatják el az embert: szakértőik szerint szoros kapcsolatban állnak az emberi lélekkel.

Boros Betty 2004 óta foglalkozik mandalafestéssel. Elmondása szerint ezelőtt tíz évvel még nagyon kevesen ismerték ezt a művészeti ágat, de napjainkra már alig van, aki ne találkozott volna vele. Az alkotásról spirituális élményként, nem pedig egyszerű, rutin munkafolyamatként beszél - csakúgy, mint az elkészült művekről.

– Nekem a teljesség és a tökéletesség szimbólumai – mondta el arról, számára mit is jelentenek a mandalák. – Leképezi a világot, az embert, és mindent, ami körülvesz bennünket. Amit a teremtő létrehozott, az mind benne van a mandalákban.

A spirituális magyarázatot olyan átéléssel és meggyőződéssel adja, hogy nem hagy kétséget afelől, milyen hatással van rá az alkotás. Azt is elmondja, hogy a mandalák készítése során mindennek külön jelentése van.

– Egy mandala elkészülését sok minden előz meg – tette hozzá Boros Betty. – Az első önmagam felkészítése az alkotásra, majd következik a forma megrajzolása, melyet meghatároz, hogy milyen osztású a mandala és milyen célra készül. Ezután kerül a kontúr az üvegre, ami nagyon fontos: ha nem leheletfinomságú és durvák a vonalak, akkor nem a lelkünket tükrözi.

A mandalafestő a további munkafolyamatokról is spirituális szinten beszél, például a színeket érzelmek jelölésére használja, a díszítő kristályokról, strasszokról és gyöngyökről pedig azt tartja, hogy a rezgésszintet emelik. Meg is mutatja, hogyan készül egy műve: egy üveglapot tesz az asztalra, melyre már felkerült a mandala kontúrja. Csipesszel fogja meg a pici gyöngyöket, hogy egyesével felragassza a mintára - ez egy hosszú, aprólékos munka kezdete.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?