No image

Tógába öltözött diákok a Fazekasban

Dóra Nagy
10 hónapja 0 komment
Megosztás:

Egy élménydús történelmi utazásnak lehettünk szem- és fültanúi 360 fokos kameránkkal a debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban. Fegyverneki Gergő magyar és média szakos tanár átadta a terepet a diákoknak, akik DigiPolisz címmel tartottak bemutató órát.

​​ A DigiPolisz, avagy utazás az ókori Görögországba digitális eszközökkel című projektbemutató órán jártunk a debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban kedden. A 9.b osztály tanulói bemutatták, hogyan dolgozzák fel az IKT (Információs és Kommunikációs Technológia) eszközök használatával újszerű módon a görög mitológiát.

​​ Tóga, görög saláta és buzuki dallamok is színesítették a gimnáziumi kéttannyelvű osztály óráját, melynek tagjai igyekeztek közelebb hozni hazánkhoz a messzi Görögországot. A Z generáció felkészülését nagyban segítették a technikai eszközök: volt, aki blogot írt, kisfilmet forgatott, míg mások az ókori divatot és eseményeket „TV bemondóként” ismertették. A hat csoportra osztott osztály Görögország történelmét, kultúráját, földrajzát és gasztronómiáját mutatta be - mintha egy-egy utazási iroda kérte volna fel őket, hogy készítsenek kulturális-turisztikai magazint a nyaralni vágyóknak.

​​ Korábban már volt szerencsénk ellátogatni Fegyverneki Gergő egy digitális irodalomórájára, akkor Ibsenről tanultak hasonló technikával a diákok.

​​ Osztályfőnökük, Fegyverneki Gergő, aki szintén fehér tógába bújt, elmondta, hogy a célok között szerepelt, hogy a diákoknál fejlődjenek a 21. századi kompetenciák, mint például az önálló tanulás vagy a közös tudásépítés élménye. Majd hozzátette: - Engem is motivált, hogy mit hozhat ki ez projekt a diákokból, és örömmel tapasztaltam, hogy lelkesek voltak, motiváltak, jobban utánanéztek az adott feladatuknak. Ez a program, azt mondhatom, hogy nemcsak a diákok, de a felnőttek körében is sikeres volt.

​​

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?