No image

Top 5 víz alatti videó

Hajdu Ágnes
7 hónapja 0 komment
Megosztás:

5. Pufóka kalandjai a jég alattA BBC Earth videója Antarktisz jéghegyei alá kalauzol el bennünket, miközben egy fókát követhetünk. A világ jégkészletének csaknem 90%-a található itt, az éghajlat pedig az egyik legzordabb a Földön, de mindezek ellenére élő természet van jelen.
A narrátor felteszi a régóta esedékes rejtély retorikus kérdését: miért nem fagynak meg a halak az ilyen hideg vizekben? A vérükben található fehérje kvázi fagyállóként működik, ami megakadályozza fagyhalálukat.
A felszínre érve kiderül, hogy bár nyár van éppen, - 20 fokot mutatnak a hőmérők. Mindemellett annyira kevés csapadék esik Antarktiszon, hogy akár sivatagnak is hívhatnánk a területet, ami ugyanakkor az egyik leggyorsabban felmelegedő része Földünknek. Ez azt is jelenti, hogy a megolvadó jégtáblák globális veszélyt jelentenek azzal, hogy növelik a tengerek, óceánok vízszintjét.

Forrás: BBC Earth

4. Ilyen együtt úszni a delfinekkelSokak gyerekkori álma együtt úszni a delfinekkel - a fenti videóban egy kicsit mindannyian átélhetjük, milyen érzés lehet. 

Forrás: GoPro

3. Borzasztó állapotban a tengerEbben a videóban láthatjátok milyen borzalmasan fest a Kelet-Kínai-tenger feneke, ami tele van dobálva műanyag palackokkal. Szerencsére a Rainbow Warrior csapata energiáját nem kímélve, búvárfelszerelésben próbálja orvosolni a kialakult helyzetet, mindezt pedig megörökítették 360°-os kamerájukkal. 

Forrás: Greenpeacevideo

2. Tigriscápák közöttA National Geographic Wild stábja a Bahama-szigetek partjainál tigriscápák közé úszott be 360 fokos kamerával. 

Forrás: Nat Geo WILD

1. Búvárkodás az óceán fenekénA 360 fokos kamerát nem csak a felszínen, hanem a víz alatt is tökéletesen lehet használni. A gyönyörű mélytengeri vízivilág kéksége csodálatos. Harmónia és nyugalom árad a videóból. 
A búvárkodás ma már egy nagyon népszerű sportnak számít, ám egy cseppet sem veszélytelen. Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy búvárruha és oxigénpalack nélkül merülhetünk le az óceán mélyére. 

Forrás: david hsieh
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?