No image

Trónok Harca a Diósgyőri Várban!

admin360
2 éve 0 komment
Megosztás:

A Diósgyőri Várban kicsit életre kelt a középkor a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend bemutatójának köszönhetően. A hagyományőrzők - Etele várkapitánnyal élükön - felvonultatták a korhű viseleteket, fegyverzetet, és még harcbemutató is volt. Szóval kicsit mintha a Trónok Harca forgatásának lájtos kiadásán lettek volna az érdeklődők.

A felújított Diósgyőri Vár annyira megigéző környezetet ad magával a várral, illetve az azt körül ölelő természettel, hogy rendezhetnének itt akár gyökéreresztő versenyt krumpliknak, az is érdekes lenne.
A Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend ráadásul még izgalmas programot is prezentált: Etele várkapitány vezetésével a 14-15. századi udvari életbe nyertek betekintést a látogatók, egy kis történelmi magyarázattal egyetemben. Sisakok, páncélzatok, kesztyűk, kiegészítők, és persze a fegyverek.
Utóbbiakat akció közben is bemutatták, úgyhogy volt látványos tőrös, egy- és másfél kezes kardos, buzogányos-pajzsos összecsapás.

Az Anjouk kora óta létező Aranysarkantyús Lovagrendről érdemes tudni, hogy tagjai nem klasszikus lovagok voltak, hanem általában ez egy dísz pozíció, egy megtiszteltetés volt, amit az uralkodó adományozott, és járt mellé egy látványos arany szerelés is (innen a név). A tagok különleges eseményekkor, például királyi koronázásokkor beöltöztek és felvonultak. Ma főleg hagyományőrző funkciót látnak el, és őrzik a középkori emlékeket bemutatókkal, különleges történelemórákkal.

Nézz körbe 360 fokban!
A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára!
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?