No image

Tudathasadás, ufódob, kortárs versek - A carPEDIGnem próbáján jártunk

Nánási Anita
6 hónapja 0 komment
Megosztás:

A nyíregyházi carPEDIGnem zenekar próbáján jártunk a Városmajori Művelődési Házban: az együttes nemrég készített nagylemezt Homo Illusion címmel.

– Több mint négy évvel ezelőtt kezdődött a zenekar a története – mondta el Karap Zoltán, az együttes gitárosa és énekese. – Számos tagcserén és tudathasadáson estünk át időközben, belekóstoltunk különféle stílusokba. Mostanra összeállt egy végleges formáció: megtaláltuk a dobosunkat Bartus Zoli személyében, a basszusgitáron Laczkó Csabi alapító tag játszik. Együtt vagyunk jóban-rosszban. Rengeteget utaztunk országszerte, akár csak a próbák miatt is, hiszen nem mindenki nyíregyházi.

A carPEDIGnem dalszövegeit kortárs költők írják, illetve klasszikus verseket is feldolgoznak. A Homo Illusion című nagylemezükre a prológussal együtt tizenegy dal készült. Nem kerestek kiadót: automatikusan feltöltötték a közösségi médiára.

A repertoárunk nagyon széles spektrumot ölel fel, a könnyűzene különböző stíluselemeivel kísérletezünk – tette hozzá Karap Zoltán. – Most épp egy új hangdrum, egy ufódob érkezett a zenekarhoz, ezt próbáljuk beépíteni a műsorba, illetve egy kavalt hozott a Jézuska Darinkának.

– Itt, Nyíregyházán rögzítettük a hanganyagot – vette át a szót a kaval tulajdonosa, Dézsi Darinka, aki carPEDIGnem énekesnője és a Móricz Zsigmond Színház színésznője. – A színház Művészstúdiójában forgattuk a videoklipjeinket, három már megtekinthető.

A zenekar nyitott bármilyen összművészeti akcióra. Például tervezik, hogy a 2019-es költészet napi fesztiválon, Szolnokon egy táncművészekkel, mozgásművészekkel közös produkciót állítsanak színpadra, de akár filmzenének is el tudják képzelni dalaikat. Közben pedig sorra jöhetnek a koncertek, szívesen fellépnek bárhol - ahogy ők fogalmaztak - a könyvtáraktól a nagyszínpadig.

NA

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?