No image

Újra összeállt a kacatzenekar

Hajdu Ágnes
2 hónapja 0 komment
Megosztás:

Csörgők és dobok voltak az idei legkedveltebb kacathangszerek Hajdúdorogon.

Gyerekzsivaj és izgalom töltötte meg hétfőn délután a hajdúdorogi strandfürdőt, ahol családi nap keretében újra rekordkísérletre adták fejüket a Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és diákjai. Tavaly hétszázan zenéltek együtt kacathangszereikkel, ezúttal ezt szerették volna túlszárnyalni. (A kacathangszer tulajdonképpen bármilyen hulladékeszközből, vagy otthon már nem használt eszközből készített hangszer, ami bármilyen ritmus vagy zenei hang kiadására alkalmas.)

– Viszonylag magasra tették a lécet saját maguknak a szervezők. Örülök annak, hogy most is sokan eljöttek, és együtt zenéltek. Sokkal fegyelmezettebb volt a gyakorlat végrehajtása, mint tavaly, így most húszfős pontossággal tudtuk megszámolni a jelenlévőket. Hatszázan voltak, a hibahatár felső és alsó széle a tavalyi és az idei létszámot figyelembe véve majdhogynem összeér, kis híján rekordbeállításról tudunk beszélni – tudtuk meg a hivatalos eredményt Sebestyén Istvántól, a Magyar Rekordok regisztrátorától.

Bár a rekord megdöntése nem sikerült, mégis példaértékű szülői összefogás és szervezés húzódik meg a rendezvény mögött, sőt idén is csatlakoztak a rekordkísérlethez hajdúnánási iskolások. A Csendül-pendül kedves lanton című dal szólalt meg hatszáz gyermek és felnőtt előadásában, akik kacathangszereikkel szolgáltatták az aláfestő zenét.

– Jövőre újra megpróbáljuk, hiszen körülbelül ugyanannyian voltunk, mint tavaly, ez egy hatalmas siker. Első évben mindössze ötszázan gyűltünk össze. A rendezvény maximálisan elérte célját, hiszen egy csodálatos napot töltöttünk együtt – mondta el a rekordkísérlet után Nagy Ilona intézményvezető.

KD

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?