No image

Ürgeles Harangodon

Nánási Anita
4 hónapja 0 komment
Megosztás:

Az esős május egyik napsütéses pillanatát kihasználva kirándulni vittük 360 fokos kameránkat: a cél Nagykálló-Harangod volt, ahol sikerült kicsit közelebbről is megszemlélnünk a helyi állatvilágot.

A területet minden nyáron megtöltik a Téka Népművészeti Tábor lakói, ilyenkor egy hétig több száz ember táncolt, zenél és alkot a harangodi fák alatt.

A nyüzsgés azonban az év legnagyobb részében elkerüli a Harangodot, mely ilyenkor a természetbarátok menedékévé válhat. Elég csak pár perc várakozás az Ekler Dezső által tervezett tánccsűr árnyékába húzódva, és máris megelevenedik előttünk a táj: a hazánkban fokozottak védett ürgék ide-oda szaladgálnak, vagy két lábra állva szemlélik a látóhatárt. A kíváncsi rágcsálók 360 fokos kameránkat is megnézték közelebbről.

Nagykálló-Harangod, mint jellegzetes nyírségi táj a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktárban is helyet kapott.

Miért is kapta a területet ezt a nevet? Egy helyi legenda szerint valamikor az 1200-as évek elején egy közeli falu, Búzna Dada lakosai a tatárok elől menekültek. A település öreg papja ragaszkodott hozzá, hogy vigyék magukkal templomuk harangját is, de az elsüllyedt a mocsárban. A falusiak újra letelepedtek a közelben, majd később többen is harangszót véltek hallani a mocsár felől, és így szóltak a paphoz: "Hallod atya? Arra szól a harangod!"

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?