No image

UV-fényben minden más

Nánási Anita
4 hónapja 0 komment
Megosztás:

Nem csak a diszkókban és a helyszínelős sorozatokban van helye az UV-fénynek!

Nem mindennapi műsort adtak a Princess Balettiskola növendékei hétfőn a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban, a fénnyel és sötétséggel játszó produkciót egy szintén különleges kiállítás megnyitóján tekinthették meg az érdeklődők. Az U-Világítótornyok című tárlaton négy alkotó: Szűk Norbert, Mihálka György és Papp Norbert festőművészek, valamint Sipeki Péter, a Kelet-Magyarország fotóriporterének munkáit állították ki.

– A kiállított képeket különleges festékkel alkottuk meg, melyek UV-lámpákkal megvilágítva teljesen másképp néznek ki, mint nappali fénynél. Már nagyon régóta létezik ez a stílus, és mint egy gyerek, én is ki akartam próbálni ezt a játékot  – mondta el kérdésünkre Mihálka György. A művész szerint a négy kiállító alkotásait a különleges technikán kívül a szellemiség, a misztikus világok megjelenítése köti össze.

– Ez az első kiállításom UV-fénnyel, de kedvet kaptam hozzá, úgyhogy biztosan lesz második is – árulta el a megnyitón Sipeki Péter, aki fényképein bizonyos részleteket emelt ki a speciális festékkel, így teljesen új kontextusba helyezve azokat.  – A görögországi nyaralásomon készült fotók közül válogattam, hiszen ott rengeteg impulzus ért. A különleges megvilágítás a kontrasztokat hangsúlyozza, próbáltam kiaknázni  technikában rejlő lehetőségeket.

A kiállítás november 4-ig tekinthető  meg Nyíregyházán, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?