No image

A vásárfia újból hódított Debrecenben

admin360
2 éve 0 komment
Megosztás:

Több mint fél évezredes múltra tekint vissza Debrecenben a Mihály-napi vásár. Október első hétvégéjén idén közel 300 ezer ember válogatott a felvonultatott portékák között.

A 600 éves vásár igen vonzó a kereskedők körében, közel 1200 árus kínálta eladásra termékeit, akik közül akadt, aki Felvidékről, vagy éppen Erdélyből érkezett.
Az ország legnagyobb vásárának egyik legkedveltebb része a kézművesek utcája, ahol gyönyörű színes kerámiákat, kézzel faragott csodaszép teknőket és iparművészeti remekműveket is megcsodálhattunk. Persze mit sem ér a vásár fenségesen illatozó ételek nélkül. A debreceni kolbászt ropogós kenyérrel és mustárral nem lehet kihagyni, de a különböző fűszerezésű helyben sütött húsokat is muszáj megkóstolni. Aki pedig desszertre, édességre vágyik, annak ajánljuk a cukortól fényes és faszénen sütött kürtőskalácsot, vagy a frissen sütött gofrit házi tejszínhabbal és csokiöntettel.
A kézműves, házi ételek és italok évről évre egyre népszerűbbek, így természetesen különleges ízesítésű sajtokat és mézeket is kínáltak az árusok. A jó minőségű borok és pálinkák elmaradhatatlan részei a vásári hangulatnak, nem mindennapi ízekkel is találkozhatunk, mint például az áfonya- vagy eper bor.
A vásározás hangulatát nem lehet utánozni: a hangos zsivaj, az illatfelhő, a gyerekek izgatott kiabálása a vidámparki játékokról, és a furakodás egy- egy termékhez. Ruhaneműktől parfümökig, bútorokon át szinte mindent megtalálhattunk a forgatagban. Ismerősökkel, rég nem látott barátokkal találkozhattunk, sőt családi programnak is kiváló volt a debreceni Mihály-napi nagyvásár.

Nézz körbe 360 fokban! A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera "háta mögött"!

Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára!
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?