No image

Virágba öltözött a cívisváros

Dóra Nagy
2 éve 1 komment
Megosztás:

Minden eddiginél több, 700 ezer szál virág díszíti a 16 virágkocsit, melyeket csaknem kétezer fellépő kísért hét kilométeren át.

Megteltek a lelátók, és már kora reggel hömpölygött a tömeg a utcákon, ugyanis kezdetét vette a 49. Debreceni Virágkarnevál. Tősgyökeres cívisként mi más lehetett a program éveken keresztül augusztus huszadikán, mint kimenni a városon keresztül vonuló felvonulásra. Gyermekkoromban nagyon sokat jártunk ki a főtérre a családdal, furakodtunk az első sorba, vagy valamelyik szülő nyakából néztük végig a csoportokat. Nosztalgikus érzés fogott el, amikor láttam kisszéken és sámlin az első sorban ülni az időseket, akik minden egyes fellépőnél pirosra tapsolták a tenyerüket. A gyerekek pedig a padkán ülve várták a cukorkákat dobáló embereket. Nem változott semmi az évek alatt.

Törökország csoportja
 

Fellépők
Miután bekukkantottunk a kulisszák mögé, vagyis láthattam, hogyan készítik a virágkocsikat, izgalommal vártam, mi lett a végeredmény. A Szent Korona és a Debrecenbe Kéne Menni elnevezésű kompozíciók a kezdetektől vezetőkocsik a virágkarneváli menetben. Ezúttal is sok országból érkeztek fellépők; a debreceniek kedvenc zászlóforgatói most sem maradtak otthon, sőt két csoporttal is jöttek Olaszországból. Sőt Bulgáriából, Romániából és Portugáliból is, de még Szenegálból és Indonéziából is utaztak Debrecenbe. A tavalyi csoportgyőztes, Európa egyik legnépszerűbb német gólyalábas társulata az extrém kosztümökkel, megint elvarázsolták a közönséget. Természetesen a tizenhárom magyar csoport is kitett magáért; Debrecen közismert tánc- és mazsorettcsoportjai, valamint népi együttesei is szórakoztatták a közönséget.

Az egyik magyar csoport


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát! ​ ​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?