No image

Visszautaztunk az időben

Dóra Nagy
11 hónapja 0 komment
Megosztás:

Ismét eldördültek a puskák és az ágyúk - ezzel kezdetét vette pénteken az immár ötödik alkalommal megrendezett Hajdúk Világtalálkozója Hajdúnánáson.

A hagyományőrző rendezvényen 16-17. századi korhű ruhákba öltözött katonák és fehércselédek sétáltak a fáklyás menetben a Köztársaság tértől a Hajdúnánási Gyógyfürdőig, a nyitónap péntek estéjén. A háromnapos találkozó lényege, hogy megidézzék Bocskai korát, hiszen koronájának másolatát Hajdúnánáson őrzik a hadtörténeti gyűjteményben.
– A rendezvény egyik fontos feladata, hogy összefogja a hajdúság közösségét, nyilván kitekintve a régi hajdúközösségekre is, amelyek voltak Szlovákiában, Horvátországban vagy Lengyelországban. Idén például Szerbia Hajdújárás településéről érkeztek a találkozóra – hangsúlyozta Borsi Csaba, a Nánás Pro Cultura Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?